Caiac (kayak) gonflabil cu panze

caiac gonflabil cu panze

Dupa primele ture pe Snagov cu caiacul gonflabil mi-a revenit dorinta de a ma folosi de vant, pentru ca e gratis si poate fi amuzant :). Ideea astepta sa fie pusa in practica de prea mult timp, inca de cand pe acelasi lac ma plimbam cu prietenii intr-o gonflabila de tip Zodiac (din cele cu placa de motor).

Ca sa iasa bine, am facut mai intai un plan cat mai detaliat, in care caracteristicile constructive se aliniau incet-incet cu specificul caiacului gonflabil ITIWIT-ului (Drop Stitch înaltă presiune X100+ 2) de doua locuri. Provocarea a fost data de folosirea agatatorilor existente si a formei specifice, pentru ca producatorul nu a avut in vedere montarea de catarg/ panze/ carma pe caiacul asta – excelent realizat pentru padele.

Cred ca dupa doua luni de lucru sporadic la proiect, cautari pe net, aruncat la cos o gramada de idei complexe si pastrat ce era mai simplu, am ajuns la planul asta:

Prima lansare la apa

Dupa asamblarea completa a catargului si a carmei pe caiacul gonflabil a venit momentul zero (credeam eu…) – lansarea la apa, pe un luciu de apa generos, sub un vant constant si destul de energic.

A doua lansare la apa

… doar ca de data asta am reusit si desprinderea de mal 🙂

Cu caiacul pe mare

Doua ture scurte pe mare cu panza si carma montate pe caiacul gonflabil

Locuri de lansare caiac